★★★★★ Til Josefine Graakjærs JOHANNES - Fine Spind anmelder

Anmelder hos Kulturmagasinet Fine Spind Anna Schmidt Andersen giver fem stjerner til Josefine Graakjærs nye roman JOHANNES. Om bogen skriver Anna Schmidt Andersen blandt andet:

"Josefine Graakjær Nielsen første roman er genreudfordrende og legesyg men også alvorsfuld og sprogbevidst"

Læs også: ♥♥♥♥♥ - Politiken anmelder Josefine Graakjærs JOHANNES

"Med romanen Johannes har Josefine Graakjær Nielsen formået at få indholdet til en ellers fuldfed slægtsroman ned i et smalt og gennemkomponeret lille værk, der byder på høj sproglig bevidsthed og en overflod af hemmeligheder."

"Johannes er fortællerens farfar, og han fungerer som centrum for fortællingen, men også Johannes’ bror Richard får en betragtelig plads i værket, der undersøger de to brødres historie og indbyrdes forhold. Også deres mor Christense samt Johannes’ elskerinde Pia spiller betydelige roller.(...)"

"(...)Johannes udspiller sig som en både dramatisk og stilfærdig familiehistorie. Stilfærdig med alle sine begivenhedsløse hverdage, men også dramatisk med selvmord, ulykker og det underliggende trekantsdrama mellem Johannes, hans hustru og elskerinden Pia(...)"

"Johannes handler om den måde vi erindrer på, den måde vi forbinder os selv til verden på, den handler om alle vores små, menneskelige systemer, lige så meget som den handler om sine egne sproglige systemer. Josefine Graakjær Nielsen har kvalt mit narrative begær med et hemmelighedsfuldt og hullet værk, som sine steder nærmest bliver æterisk åndsfraværende, men Johannes er samtidig en sært fuldendt og vemodig slægtshistorie."

Læs hele anmeldelsen her

Du kan købe bogen her, eller du kan tilmelde dig Gladiator abonnement for 169kr/md, modtage en ny bog hver måned og få 30 % rabat på denne samt alle forlagets øvrige bøger.