Gladiatorskolen på Sardinien (La Ciaccia)

Gladiatorskolen på Sardinien (La Ciaccia) er et forfatterskoleophold med delvis gruppeundervisning og delvis individuel skriveresidens. Seneste forfatterskoleophold fandt sted i 2022 i samme periode som vi udbyder opholdet i i 2023.

Næste hold starter d. 16. okt (ankomstdag) og slutter d. 30. okt (afrejsedag) i 2023

Ansøgningsfrist d. 1. september 2023 

  • Ansøgning: Send 2-3 siders tekst og en kort beskrivelse af dig selv. Vi svarer hurtigt tilbage på din ansøgning. Send den til: gladiatorskolen@forlagetgladiator.dk. Vi optager løbende elever til skolen, men først efter ansøgningsfristens udløb vil man få endelig bekræftelse vedr. kursets afholdelse og deltagerantal. 
  • Pris: 12.500 kr pr. deltager (derudover må beregnes udgifter til transport t/r og kost under opholdet)
  • Undervisningen finder sted i landsbyen La Ciaccia på Sardinien.
  • Undervisningen løber over to uger(i alt ca. 40 timer). Undervisningstimerne vil blive fordelt i “klaser” á 3 dage om ugen. Der vil undervejs være arrangeret to udflugter til betydningsfulde steder på øen.

 

Undervisningen 

Undervisningen vil bestå af en kombination af tekstlæsninger og oplæg - samme metode som på Gladiatorskolen i Danmark. Ved tekstlæsningerne læser I jeres tekst højt i plenum, og vi vil se på de forskellige aspekter af formel og indholdsmæssig karakter, som teksten/værket berører: fortælleforhold, stil, rytme, komposition, genre etc. Anden litteratur vil blive inddraget i undervisningen, alt efter hvilke tekster I arbejder med. 

Undervisningen vil foregå på dansk. Teksterne må gerne være på svensk eller norsk.

Der vil være et par dage om ugen, hvor deltagerne er frie til at skrive på egen hånd eller foretage udflugter rundt omkring i landet. Betragt derfor opholdet som delvis gruppeundervisning og delvis individuel skriveresidens.

Luca Engberg Talamona, forfatter og underviser på Gladiator, leder undervisningen.

Gladiatorskolen på Sardinien henvender sig til alle uanset alder, baggrund og erfaringsniveau. Nogle arbejder på større projekter, romaner, noveller, digtsamlinger, andre har måske aldrig vist deres tekster til nogen. Det vigtigste er at du brænder for at arbejde seriøst med din skrivning og er åben for respons. Det kan være grænseoverskridende at opleve en tekstlæsning første gang. Heldigvis handler det ikke om sønderknusende kritik, men netop opbyggelig respons. At det rum, vi skaber i undervisningen, føles trygt og inspirerende.

La Ciaccia

La Ciaccia ligger 40 min i bil fra lufthavnen i Alghero, eller en halvanden time fra lufthavnen i Olbia.

La Ciaccia er en lille landsby, fyld med cafeer og restauranter, blandt andet ved stranden eller oppe på et lille bjerg. Der er et supermarkedet. 4 km væk ligger den tætteste by: Valledoria som tager 30 minutter på gåben eller 10 min med bus fra La Ciaccia. Her er der flere restauranter og større supermarkeder, der er boghandlere, caféer, barer, udstillinger, museums, happenings, koncerter, et kulturhus, der er et tøj og madmarket hver lørdag.

Praktisk

Som deltagere på Gladiatorskolen på Sardinien vil I bo sammen i to eller tre huse med køkken, stue og bad. Prisen dækker logi og undervisning. Der vil være eneværelser og dobbeltværelser.

Deltagerne sørger selv for transport til/fra La Ciaccia og kost under opholdet.

Vi foreslår, at indkøb og madlavning foregår kollektivt mellem husenes beboere, det samme med rejse til og fra La Ciaccia. Deltagerne vil modtage detaljeret info efter optagelse på holdet.

 

nuraghe - gladiators forfatterskole

La Ciaccia - Gladiators Forfatterskole

 

Castelsardo

Debutanter fra Gladiators forfatterskoler

Louise Voller, Mette Zingenberg, Nis-Christian Bredholdt, Hans Hedegaard Andersen, Tine Høeg, Ida Graunbøl, Rakel Haslund-Gjerrild, Karen Bergholdt, Sara Roepstorff, Luca Talamona, Susan Simonsen, Selma Rosenfeldt-Olsen, Johanne Kirstine Fall, Camilla Hjørnholm Olsen, Shosha Raymond, Anita Furu, Ann Linn Palm Hansen, Helena Thau, Jesper Gaarskjær, Silja Henderson, Jamal Bendahman, Anne Zenon, Eva Aagaard, Kristiane Hauer, Dennis Glintborg, Sigridur Larsen, Emilie Parsbæk Skibdal, Cecilie Bødker, Mette Høppner Jakobsen, Jacob Grønlykke, Glenn Bech, Marie Ulrich Østergaard og Mia Dall.

Smitte gennem hud og luftveje
Emilie Parsbæk Skibdal
259,95 kr
Der er altid nogen at befri
Johanne Kirstine Fall
209,95 kr
Relikvie
Julie Mendel
139,95 kr
Ash-Shaheed [Vidnet]
Jamal Bendahman
259,95 kr
Frank
Mia Dall
159,95 kr