Gladiatorskolen på Sardinien (La Ciaccia)

Gladiatorskolen på Sardinien (La Ciaccia)

La Ciaccia - Gladiators Forfatterskole

Skolen tilbyder i 2021 to forskellige ophold: Et forårshold og et vinterhold af fire ugers varighed.

Forårshold starter den 8. april og slutter den 8. maj 2021.
(50 timers undervisning) (ansøgningsfrist d. 1. februar)

Man kan søge løbende. 

Undervisningen vil bestå af en kombination af tekstlæsninger og oplæg, samme metode som på Gladiatorskolen i Danmark. Ved tekstlæsningerne læser I jeres tekst højt i plenum, og vi vil se på de forskellige aspekter af formel og indholdsmæssig karakter, som teksten/værket berører: fortælleforhold, stil, rytme, komposition, genre etc. Anden litteratur vil blive inddraget i undervisningen, alt efter hvilke tekster I arbejder med. 

Undervisningen vil foregå på dansk. Teksterne må gerne være på svensk eller norsk.
 
Undervisningstimerne vil blive fordelt i “klaser” á 2-3 dage om ugen. Der vil være arrangeret to udflugter til betydningsfulde steder på øen.

nuraghe - gladiators forfatterskole

Der vil være et par dage om ugen, hvor deltagerne er frie til at skrive på egen hånd, eller foretage udflugter rundt omkring i landet. Betragt derfor opholdet som delvis gruppeundervisning og delvis individuel skriveresidens.

Luca Engberg Talamona, forfatter og underviser på Gladiator, leder undervisningen.

Der vil også være gæsteundervisere, danske forfattere, i kortere perioder.

Gladiatorskolen på Sardinien henvender sig til alle uanset alder, baggrund og erfaringsniveau. Nogle arbejder på større projekter, romaner, noveller, digtsamlinger, andre har måske aldrig vist deres tekster til nogen. Det vigtigste er at du brænder for at arbejde seriøst med din skrivning og er åben for respons. Det kan være grænseoverskridende at opleve en tekstlæsning første gang. Heldigvis handler det ikke om sønderknusende kritik, men netop opbyggelig respons. At det rum, vi skaber i undervisningen, føles trygt og inspirerende.

La Ciaccia

La Ciaccia ligger 40 min i bil fra lufthavnen i Alghero, eller en halvanden time fra lufthavnen i Olbia.

Om La Ciaccia, En lille landsby, fyld med cafeer og restauranter, blandt andet ved stranden eller oppe på et lille bjerg. Der er et supermarkedet. 4 km væk ligger den tætteste by: Valledoria som tager 30 minutter på gåben eller 10 min med bus fra La Ciaccia. Her er der flere restauranter og større supermarkeder, der er boghandlere, caféer, barer, udstillinger, museums, happenings, koncerter, et kulturhus, der er et tøj og madmarket hver lørdag.

Som deltagere på Gladiatorskolen på Sardinien vil I bo sammen i to eller tre huse med køkken, stue og bad. Prisen dækker logi og undervisning. Der vil være eneværelser og dobbeltværelser.

Deltagerne sørger selv for transport til/fra La Ciaccia og kost under opholdet.

Vi foreslår, at indkøb og madlavning foregår kollektivt mellem husenes beboere, det samme med rejse til og fra La Ciaccia. Deltagerne vil modtage detaljeret info efter optagelse på holdet.

Pris: 15.995

Forårshold d. 8. april - 8. maj 2021: 15.995 kr pr. deltager (derudover må beregnes udgifter til transport t/r og kost under opholdet.)

Ansøgning:

Send 2-3 siders tekst og en kort beskrivelse af dig selv til: gladiatorskolen@forlagetgladiator.dk
 
Ansøgningsfrist:
Forårshold d. 1. februar 2021

Castelsardo

Debutanter fra Gladiators forfatterskoler

Mette Zingenberg, Nis-Christian Bredholdt, Hans Hedegaard Andersen, Tine Høeg, Ida Graunbøl, Rakel Haslund-Gjerrild, Karen Bergholdt, Sara Roepstorff, Luca Talamona, Susan Simonsen, Selma Rosenfeldt-Olsen, Julie Mendel, Johanne Kirstine Fall, Camilla Hjørnholm Olsen, Shosha Raymond, Anita Furu, Ann Linn Palm Hansen, Helena Thau, Jesper Gaarskjær, Silja Henderson, Jamal Bendahman, Anne Zenon, Eva Aagaard, Kristiane Hauer, Dennis Glintborg, Sigridur Larsen, Emilie Parsbæk Skibdal, Cecilie Bødker, Mette Høppner Jakobsen, Jacob Grønlykke, Glenn Bech, Marie Ulrich Østergaard og Mia Dall.

Se også
Udgivelser af tidligere elever