Podcast-skolen

Ansøgningsfrist Onsdag d. 23. August 2017

Tilmelding

For at søge ind på Podcast-skolen skal du indsende 2 ting:

  1. 1 )   En kort ansøgning med et par linjer om dig selv.
  2. 2)   Ca. 2 minutters lyd om den idé, du vil arbejde med på kurset. Lydklippet kan være alt fra en speak til et lille reportage-klip eller rå stemningslyd. Ingen krav til redigering.

Lydklippet sendes i formatet: waw eller mp3.

Ansøgningen sendes til: gladiatorskolen@forlagetgladiator.dk

Kursets forløb

Podcastskolen på Gladiator er et grundkursus, så derfor er der ingen krav om færdigheder ift. radiohåndværket.

Undervisningen finder sted på Forlaget Gladiator, Sturlasgade 14 A, 1. sal, 2300 København S.

Undervisningen forløber over 8 uger, onsdag aften fra 16-20 med efterfølgende seminar, hvor vi afholder en radiobiograf med de færdige produktioner. Der skal sættes et par timer af til hjemmearbejde hver uge. I starten af forløbet vil der være forskellige praktiske øvelser, og undervejs får du også rig mulighed for at arbejde med dit eget individuelle projekt.

Holdet starter d.6. September 2017. Herfra kører undervisningen hver onsdag til og med d.25. Oktober 2017. Herefter små 4 ugers arbejdspause og afsluttende seminar søndag d.19. November.

Som elev på Podcastskolen får du undervisning i optageteknik, redigering ( i programmet Hindenburg ), ideudvikling, historieopbygning, interview-teknik, reportage, lyddesign og speak. Du får et indblik i radioens og podcastens verden og finder en retning for dit videre arbejde med mediet.

Underviser

Andrea Aagaard.

Gæstelærere

Tim Hinman ( Third Ear ), Kim G. Hansen ( Radio24Syv ), Louise Witt Hansen ( DR ) og Jakob Dybro Johansen ( Danmarks Journalisthøjskole og PodStories ).

Udstyr

Som minimum skal du have en optager (gerne en der optager i stereo), et par høretelefoner, der lukker nogenlunde af for lyd og en bærbar computer.

En udmærket optager kunne f.eks. være en Zoom H4nSP Handy Recorder, eller den mere avancerede Sony PCM-D100 Sort/sølv mobil audio-optager.

Som elev får du en 3-måneders licens til redigeringsprogrammet Hindenburg Journalist, som der undervises i på kurset.

Pris: 7.995

Lidt mere om Podcast og skolen

Podcasts er programmer i lyd, som ikke bliver broadcastet. Det vil sige, at de ikke kommer ud af transistoren eller bil-radioen, men for det meste hentes ned på din computer eller telefon, hvor du hører dem i toget, i venteværelset eller i stuen om aftenen i stedet for at se TV.

Podcasts kræver noget af sine lyttere. De kan skabe tanketankeaktivitet og  billeder i fantasien på en helt anden måde, end de medier vi er vant til at opleve på computerskærme og telefoner.

Podcasten er også et anarkistisk medie i den forstand, at afsenderen selv bestemmer, hvilken dramatisk fortælling eller hvilket nørdet magasin, der skal ud til folket, og i hvilken form det skal præsenteres. Du kan lave det hele selv – fra den spirende idé til det færdige stykke lyd, som er optaget, klippet og bearbejdet, det kræver ikke mere end en lydoptager, en computer og et simpelt redigeringsprogram.

Undervisningen på Podcast-skolen har som sit hovedsigte af gøre dig til afsender, at gøre det muligt for dig at fortælle og producere i lyd – at formidle menneskers fantastiske historier, dykke ned i miljøer eller få dokumenteret egne tanker, observationer og idéer.