♥♥♥♥ - Fire hjerter til Anita Furu i Politiken

Politikens May Schack giver fire hjerter til Anita Furus Mit halve liv og skriver blandt andet i sin anmeldelse:

"Anita Furus stilsikre debut er en rig fortælling om en dansk-jødisk kvindeskæbne i første halvdel af 1900-tallet. Romanen viser, hvad det vil sige at føle sig både fuldstændig assimileret og fremmed på én gang."

"ANITA FURUS roman er komponeret som tætte sceniske nedslag i Ruths liv. En sammenstykket livshistorie, der både illustrerer, hvad det vil sige at ankomme til en fremmed verden, agere i den og blive ét med den. Og alligevel opleve en fornemmelse af fremmedhed.
»Vi er som alle andre«, siger Ruth besværgende som ung. Sådan ser omverdenen ikke altid på det.
Og så hedder det også, når hun tænker på sit tabte liv i Rusland, som hun næsten ikke kan huske, men senere finder vidnesbyrd om i gamle breve, som mama har holdt skjult for hende: »Jeg kan ikke rumme de ting og sager, der minder mig om en familie i et andet liv. Jeg forstår ikke, hvordan det er muligt at savne nogen, man ikke kan huske«.
Anita Furus roman er inspireret af hendes egen farmors historie. Man mærker ekkoet fra de familiehistorier og -anekdoter, som bliver fortalt i enhver familie. Og det, der ikke bliver sagt! Forfatteren har været i stand til at omforme og forvandle dette stof til en rig roman med stor klangbund. Smukt skrevet, stilen er sikker, klar og rolig.
Forfatteren har været i stand til at omforme og forvandle dette stof til en rig roman med stor klangbund."
Du kan købe bogen her, eller du kan tilmelde dig Gladiator abonnement for 169kr/md, modtage en ny bog hver måned og få 30 % rabat på denne samt alle forlagets øvrige bøger.