Find din stemme - Gladiatorskole for journalister

Kurset er for dig, som er optaget af at udvikle dit eget sprog og din egen originale fortælling. Det er for dig, som ønsker at løfte dine journalistiske historier til et niveau, hvor de er som små værker, uanset om det drejer sig om features, reportager, portrætter, analyser, essays ­– eller helt nye og originale genrer, der gør sig fri af de gamle genrekrav.

På Gladiator tror vi på, at vi sammen kan udvikle journalistiske fortælleformer, der skubber til rammerne for, hvad man før har set i Danmark. Vi er inspireret af forfattere, der arbejder og skriver efter journalistiske metoder, og af journalister, der arbejder og skriver litterært, f.eks. Svetlana Aleksijevitj, Delphine de Vigan, Kafka og Stefan Zweig.

Den væsentligste del af Gladiatorskolen for journalister er at læse og arbejde med jeres tekster, så du ender med at have en færdig tekst med hjem til dit medie, der angiver en retning for din videre skrivevirksomhed.

Derudover læser vi inspirationstekster, som vi henter fra både skønlitteraturens og journalistikkens verdener – det vil sige færdige tekster, vi kan lade os inspirere af.

Kurset er ledet af forlagsredaktør Jakob Sandvad, forfatter og tidligere rektor på forfatterskolen Hans Otto Jørgensen samt journalist på Kristeligt Dagblad Maja Funch.  

Det finder sted på forlaget, Sturlasgade 14 A, 1. sal, 2300 København S. Datoerne er disse:

20. og 21. september 

12. og 13. oktober

Undervisningen er tilrettelagt som heldagsseminarer, som foregår fra kl 9 til kl 16.

På kurset læser vi jeres medbragte tekster. Det er vigtigt, at vi ser to forskellige tekstformater fra jer undervejs i forløbet - eksempelvis et interview og et essay.

Kurset afsluttes med en individuel ‘åben konsultation’ (1-2 timer) på forlaget, hvor den enkelte får detaljeret feedback på den endelige tekst. Datoen for dette aftales med den enkelte kursist.

Ansøgning inden 1. september 2023: Send 2-3 siders tekst og en kort beskrivelse af dig selv til gladiatorskolen@forlagetgladiator.dk. Oplys også gerne hvis fakturaen skal sendes til en arbejdsplads.

Vi optager løbende efter først-til-mølle-princippet.

Pris: 15.000 ex. moms. (faktura sendes ved kursusstart)

Om underviserne:

Maja Funch (f. 1982) er journalist på Kristeligt Dagblad siden 2016, hvor hun har stofområderne sundhed og etik, men skriver bredt, bl.a. også om natur og kulturhistorie. Maja står bag en lang række af avisens store fortællinger og digitale satsninger. Hun har det bedst, når hun i den slags historier kan udfolde et indgående kendskab til et menneskes livssituation eller et forhold i samfundet. 

Maja er cand. mag. i Litteraturhistorie fra Aarhus Universitet og har som led i studierne haft ophold på universiteterne i Cambridge og Sorbonne.

Maja bor i København med sin familie. 

 

Hans Otto Jørgensen (f. 1954) voksede op ved Vile i Limfjorden i Nordvestjylland. Hans far var landmand, og i lang tid var det arbejdet med køerne som fyldte mest. Det var efter at have læst Karen Blixens ”En herregårdshistorie” som 16-årig, at Jørgensen vidste at han ville være forfatter. Siden har landmandsliv og litteratur byttet plads flere gange. Jørgensen begyndte med at læse Dansk på Københavns Universitet, men endte med at fuldføre uddannelsen som driftsleder og kvægbrugstekniker ved Vejlby Landbrugsskole i 1987. Efter endt uddannelse startede han med økologisk jordbrug, men forfatterdrømmen stod stadig stærkt, og han fandt et kompromis ved at passe naboens køer, samtidig med at han skrev. Jørgensen debuterede i 1989 med romanen Tårnet. Sidenhen har han udgivet en række romaner, børnebøger, digte og novellesamlinger. Fælles for mange af hans udgivelser er, at de på en eller anden måde tager udgangspunkt i Jørgensens egen opvækst, og det jyske landmandsliv i 50’erne. Ved siden af at være forfatter, har han også arbejdet som anmelder ved Jyllands-Posten og Kristeligt Dagblad (1994-98) og været højskolelærer ved Testrup Højskole (1998-2000). Fra 2002-2009 var han rektor ved Forfatterskolen i København.

Hans Otto Jørgensen har modtaget flere priser for sit forfatterskab: Albert Dams Mindelegat, 2000. Radioens Romanpris, 2002. Marie Bregendahl Prisen, 2004. Statens Kunstfonds Livsvarig ydelse, 2004. Otto Gelsted Prisen, 2007. Kritikerprisen, 2008. Georg Brandes-prisen, 2016.

I 2008 stiftede Hans Otto forlaget Gladiator sammen med forfatterkollegaerne Josefine Klougart og Jakob Sandvad - og de tre leder stadig forlaget. 

 

Jakob Sandvad (f.1981) er uddannet cand. mag. i idehistorie fra Århus Universitet. Han har været redaktør på Gyldendal, indtil han i 2013 var med til at stifte Forlaget Gladiator, hvor han fungerer som direktør, redaktør og underviser. Jakob er fra Århus men bor i dag med sin familie på Christianshavn.

Debutanter fra Gladiators forfatterskoler

Louise Voller, Mette Zingenberg, Nis-Christian Bredholdt, Hans Hedegaard Andersen, Tine Høeg, Ida Graunbøl, Rakel Haslund-Gjerrild, Karen Bergholdt, Sara Roepstorff, Luca Talamona, Susan Simonsen, Selma Rosenfeldt-Olsen, Johanne Kirstine Fall, Camilla Hjørnholm Olsen, Shosha Raymond, Anita Furu, Ann Linn Palm Hansen, Helena Thau, Jesper Gaarskjær, Silja Henderson, Jamal Bendahman, Anne Zenon, Eva Aagaard, Kristiane Hauer, Dennis Glintborg, Sigridur Larsen, Emilie Parsbæk Skibdal, Cecilie Bødker, Mette Høppner Jakobsen, Jacob Grønlykke, Glenn Bech, Marie Ulrich Østergaard og Mia Dall.

Smitte gennem hud og luftveje
Emilie Parsbæk Skibdal
300,00 kr
Der er altid nogen at befri
Johanne Kirstine Fall
249,95 kr
Relikvie
Julie Mendel
179,95 kr
Ash-Shaheed [Vidnet]
Jamal Bendahman
299,95 kr
Frank
Mia Dall
199,95 kr