Find din stemme - Gladiatorskole for journalister

Gladiatorskolen opretter et hold for journalister.

Kurset er for dig, som er optaget af at udvikle dit eget sprog og din egen originale fortælling, samtidig med at du overholder journalistikkens krav til fakta og dokumentation.

Det er for dig, som ønsker at løfte dine journalistiske historier til et niveau, hvor de er som små værker, uanset om det drejer sig om features, reportager, portrætter, analyser, essays ­– eller helt nye og originale genrer, der gør sig fri af de gamle genrekrav.

På Gladiator tror vi på, at vi sammen kan udvikle journalistiske fortælleformer, der skubber til rammerne for, hvad man før har set i Danmark. Vi er inspireret af forfattere, der arbejder og skriver efter journalistiske metoder, og af journalister, der arbejder og skriver litterært, f.eks. Svetlana Aleksijevitj, Delphine de Vigan, Kafka og Stefan Zweig.

Den væsentligste del af Gladiatorskolen for journalister er at læse og arbejde med jeres tekster, så du ender med at have en færdig tekst med hjem til dit medie, der angiver en retning for din videre skrivevirksomhed.

Derudover læser vi såkaldte eksemplariske tekster, som vi henter fra både skønlitteraturens og journalistikkens verdener – det vil sige færdige tekster, vi kan lade os inspirere af.

Vi får besøg af journalister og forfattere, som netop har skabt journalistiske fortællinger på nye og overraskende måder.

Og så er vi ambitiøse: Hensigten er, at Gladiator vil udvide sin forlagsvirksomhed med et digitalt nyhedsmedie og en journalistisk bogserie med de mest relevante og gennemarbejdede historier, præcis som vi debuterer forfattere og udgiver skønlitteratur i dag. 

Kurset er ledet af forlagsredaktør Jakob Sandvad, forfatter og tidligere rektor på forfatterskolen Hans Otto Jørgensen samt journalist på Kristeligt Dagblad Maja Funch.  

Det finder sted på forlaget, Sturlasgade 14 A, 1. sal, 2300 København S. på datoerne:

10. marts og 11. marts fra 9.00-16.00

31. marts og 1. april fra 9.00-16.00.

Første gang læser vi jeres medbragte tekster, som I arbejder videre med til anden gang, hvor vi læser dem igen.

Ansøgning inden 20. februar 2022: Send 2-3 siders tekst og en kort beskrivelse af dig selv til gladiatorskolen@forlagetgladiator.dk

Vi optager løbende. Der er 10 pladser på holdet.

Pris: 14.995 ex. moms.

 

Gladiator udbyder også kurset i efteråret 2022. Datoerne vil blive offentliggjort hurtigst muligt. 

 

 

Debutanter fra Gladiators forfatterskoler

Louise Voller, Mette Zingenberg, Nis-Christian Bredholdt, Hans Hedegaard Andersen, Tine Høeg, Ida Graunbøl, Rakel Haslund-Gjerrild, Karen Bergholdt, Sara Roepstorff, Luca Talamona, Susan Simonsen, Selma Rosenfeldt-Olsen, Johanne Kirstine Fall, Camilla Hjørnholm Olsen, Shosha Raymond, Anita Furu, Ann Linn Palm Hansen, Helena Thau, Jesper Gaarskjær, Silja Henderson, Jamal Bendahman, Anne Zenon, Eva Aagaard, Kristiane Hauer, Dennis Glintborg, Sigridur Larsen, Emilie Parsbæk Skibdal, Cecilie Bødker, Mette Høppner Jakobsen, Jacob Grønlykke, Glenn Bech, Marie Ulrich Østergaard og Mia Dall.

Smitte gennem hud og luftveje
Emilie Parsbæk Skibdal
300,00 kr
Der er altid nogen at befri
Johanne Kirstine Fall
249,95 kr
Relikvie
Julie Mendel
179,95 kr
Ash-Shaheed [Vidnet]
Jamal Bendahman
299,95 kr
Stillezone
Shosha Raymond
199,95 kr