News — Jeg tænker ikke over hvad jeg laver

"En billedbog, der skal læses, fordi billederne er spækket med betydning": anmeldelse af JEG TÆNKER IKKE OVER, HVAD JEG LAVER

Anmeldelser Claus Ejner Jeg tænker ikke over hvad jeg laver

"En billedbog, der skal læses, fordi billederne er spækket med betydning": anmeldelse af JEG TÆNKER IKKE OVER, HVAD JEG LAVER

Vibeke Kruse fra Vejle Amts Folkeblad er begejstret for claus ejners JEG TÆNKER IKKE OVER, HVAD JEG LAVER. Her kan du læse et uddrag af hendes lille fine anmeldelse: "En billedbog, der skal læses, fordi billederne er spækket med betydning. Det er præcis, hvad billedkunstneren claus ejner fra Vejle udgiver på forlaget Gladiator 7. juni." "claus ejner er billedkunstner, der arbejder med tegning, gouache og performance. Han definerer sig selv som historiefortæller, og bogens tegninger rummer da også et væld af historier med rod i en surrealistisk tradition." Læs her om hvad der har givet claus ejner inspiration. "Hans Otto Jørgensen påpeger meget rigtigt, at den...

Læs mere →


Anmeldelse af claus ejners automattegninger!

Anmeldelser Claus Ejner Jeg tænker ikke over hvad jeg laver

Anmeldelse af claus ejners automattegninger!

Troels Laursen har anmeldt claus ejners jeg tænker ikke over, hvad jeg laver. Læs uddrag fra anmeldelsen lige her. "Ord er der ikke mange af udover et kort forord af Hans Otto Jørgensen. Men værkernes eget indhold gør, at man læser sig ind i værket og derved finder ind til en underlig logik mellem de ting, der optræder i værkerne og som ikke hører sammen, men som her alligevel får noget til at gå op. På en overraskende bagvendt måde. Det handler om det absurde i vores daglige liv med hinanden." "Kunstneren sætter sin særlige hverdagskurs med den gamle dada-kæmpe...

Læs mere →


claus ejner om automattegninger og McFeast

Claus Ejner Interview Jeg tænker ikke over hvad jeg laver

claus ejner om automattegninger og McFeast

jeg tænker ikke over, hvad jeg laver udkommer d. 7. juni. Vi tog en snak med claus ejner og spurgte bl.a. ind til sammenhængen mellem hans automattegninger og det psykoanalytiske aspekt af dem. Læs her hvad han svarede:   "Der bliver spurgt om sammenhængen mellem mine automattegninger og det psykoanalytiske aspekt af dem. Dette kan jeg ikke svare på, da jeg ikke har tænkt nærmere over det aspekt og heller ikke ønsker at gøre det. Problemet ved at erkende og forstå hvad man præcis gør eller hvad der sker, er, at det lynhurtigt gør det at skabe til et arbejde, hvor...

Læs mere →


claus ejner: behind-the-scenes

Claus Ejner Jeg tænker ikke over hvad jeg laver

claus ejner: behind-the-scenes

  claus ejner udkommer snart med bogen jeg tænker ikke over, hvad jeg laver. Her får du et lille indblik i hans kunstneriske virke. Hvordan ser hans skrivebord ud, og hvilke andre kunstnere inspirerer ham?      Det er mit skrivebord, man kan se på billedet. Jeg arbejder aldrig i formater, der er større end det kan være på et skrivebord. På væggen bag mig, væggen er hvid, har jeg skrevet tre ord med blyant der på en måde kan siges at være mit kunstneriske credo: mening        mere mening       mest mening      ...

Læs mere →


claus ejners AUTOMATTEGNINGER

Claus Ejner Interview Jeg tænker ikke over hvad jeg laver

claus ejners AUTOMATTEGNINGER

"Når jeg sætter blyanten til papiret, ved jeg ikke, hvad jeg vil tegne, og jeg tænker ikke over, hvad jeg vil tegne (og hvad det vil betyde). Jeg tegner bare de billeder, der dukker på i mit hoved": claus ejners jeg tænker ikke over, hvad jeg laver udkommer d. 7. juni. Her fortæller han om bogen, processen og sit take på automattegninger.   Hvad er det for en bog? "Bogen viser et udvalg af automattegninger over en periode på knap 9 måneder, helt præcis fra den 8. september 2016 til den 23. maj 2017, hvor jeg løber tør for papir. Jeg er...

Læs mere →