News — Mit halve liv

Alle elsker MIT HALVE LIV af debutantprisvinderen Anita Furu

Anita Furu Mit halve liv

Alle elsker MIT HALVE LIV af debutantprisvinderen Anita Furu

Foto: Mads Holm   Årets vinder af Bogforums Debutantpris er Anita Furu, som har vundet prisen med sin roman MIT HALVE LIV. Læs med her hvad pressen har skrevet om romanen siden den udkom i november 2017. "Derfor er en roman som " Mit halve liv" ikke bare en god bog, men også en nødvendig bog, der minder os om de halve liv, vi intet kender til." ★★★★★  - Fyens Stiftstidende "Det er en meget lavmælt, overbevisende fortælling om en svær kvindeskæbne, bogen giver os.""Smerten over bruddet og afskeden præger den jødiske flygtningepige Ruth i vigtig, velskrevet og begavet roman." - Weekendavisen ★★★★★...

Læs mere →


"At læse er en chance for at leve flere liv" - Stort interview i Politiken med Anita Furu om hendes roman MIT HALVE LIV

Anita Furu Interview Mit halve liv Politiken

"At læse er en chance for at leve flere liv" - Stort interview i Politiken med Anita Furu om hendes roman MIT HALVE LIV

Foto: Mads Holm Jes Stein Pedersen fra Politiken var hurtigt ude, og fik interviewet Anita Furu lige efter hun modtog Bogforums Debutantpris 2018. Læs uddrag af hvad hun fortalte Politiken her: "Måske bruger du min historie engang, sagde min farmor, og det har jeg gjort. Jeg var den i familien, der holdt af at skrive, og jeg tænker, at hun godt ville have, at jeg fortalte den videre«, fortæller en glad prismodtager." "Folk finder romanen rørende, og det er en fantastisk følelse for mig. Jeg har jo skrevet min bog, for at den skal blive læst. At få brev fra...

Læs mere →


Standart anmelder tre Gladiator-udgivelser og bringer et uddrag fra Hans Lynges "Den usynliges vilje"

Anita Furu Den usynliges vilje Hans Lynge Johannes Josefine Graakjær Leipziger Tagebuch Mit halve liv Selma Rosenfeldt-Olsen

Standart anmelder tre Gladiator-udgivelser og bringer et uddrag fra Hans Lynges "Den usynliges vilje"

Litteraturmagasinet Standart anmelder i deres maj-nummer tre Gladiator bøger og bringer et uddrag fra genudgivelsen af Hans Lynges Den usynliges vilje. Læs uddrag fra anmeldelserne nedenfor.     Mads Schjødt Sandager Jonasson har anmeldt Josefine Graakjær Nielsens roman Johannes     "Heldigvis er denne historie dog landet i hænderne på en forfatter, der som få andre har ild i sproget og tør tage livtag med en fiktionsform, der ellers for mange samtidige forfatteres vedkommende er i akut fare for at forstene i ren konvention[...]Graakjær Nielsen skriver så vildt og uregerligt at det næsten ikke er til at fatte."    ...

Læs mere →


Anmeldelser af Anita Furus Mit halve liv!

Anita Furu Mit halve liv

Anmeldelser af Anita Furus Mit halve liv!

Foto: Mads Holm Anita Furus roman 'Mit halve liv' er blevet anmeldt af Maiken Kjær Svare på Bogblogger.dk og af Kirsten M. Dreier i Ugeposten Skjern. Dreier skriver blandt andet således om romanen: "Anita Furu formår både at gøre de store verdensomvæltende begivenheder og Ruths private historie nærværende.Hun er stærk i miljøskildringerne, både hvad angår den jødiske families snærende bånd i København og det frie og muntre liv i den skandinaviske koloni i San Sebastián.Først og sidst står Ruth lyslevende for læseren, fordi Anita Furus karakterer er så klare, hvad enten det gælder mama eller barnepigen eller veninderne eller hendes...

Læs mere →


Anita Furu om "Mit halve liv" og hendes farmors adoption i 1906

Anita Furu Interview Mit halve liv

Anita Furu om "Mit halve liv" og hendes farmors adoption i 1906

Nanna Boye fra Lokalavisen Frederiksberg har taget en snak med Anita Furu om hendes debutroman Mit halve liv. Snakken falder blandt andet på hendes farmor, som har været inspirationskilde til debuten. Læs et uddrag af interviewet her. "Bogen 'Mit halve liv', Anita Furus debutroman, er inspireret af hendes farmors skæbne. Ruth, der kom til Danmark som forældreløs flygtning fra Kijev." "Hun døde i 1989 og blev 89 år, og her fortalte hun lidt om de minder, hun havde fra Rusland." Fortæller Furu og fortsætter: "Hun fortalte også, at hun meget tydeligt huskede, hvordan hun som barn kom sejlende fra Sankt Petersborg helt...

Læs mere →